Novi Sad
28.03.2014.
12:20
U ponedeljak 31. marta počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskršću Sentandrejskog puta i Primorske ulice.
  • Lalo

    28.03.2014 20:05
    Kružno tužno
    Novosađani ne znaju pravila ulaska i izlaska u/iz kružnog toka. Svakog dana mi je glava u torbi od likova koji ulete pa provezaju 2-3 kruga u spoljnjoj traci.
  • -

    28.03.2014 20:01
    -
    jos da naucite voziti u njemu
    nema izlaska iz njega vozeci u levoj traci
  • 28.03.2014 16:43
    Blago nama
    Znaci, bice guzve...Kuda ce sad ici bus dok traju radovi?
    Pitam se...da li ce sada bi veca guzvua..Znamo li uopste da vozimo kroz kruzni tok?
  • 28.03.2014 15:27
    Kruzne tokove treba izgraditi na svim novosadskim bulevarima gde god je to moguce. Na takav nacin bi zahebali motorase koji divljau gradom jer ovako sada mogu da uhvate zeleni talas i da jure kao ludi. Ako bi se ozgradili kruzni tokovi na svakih 300-400 metara bi morali da usporavaju, vise im ne bi bilo zanimljivo da jure pa bi na kraju odustali.
  • Jogi Letač

    28.03.2014 15:24
    @Novonaseljeni, da baš je stvarno čudno da se dve trake sa bulevara ulivaju u dve trake u kružnom toku. Da, da, tu baš nema nikakve logike ...
  • 28.03.2014 15:24
    "Nema mi baš logike da na svakom ulazu u kružni tok postoje četiri trake, po dve u svakom smeru,a da u samom kružnom toku ima samo dve trake."

    A ko kaze da ce na ulazu u kruzni tok biti po cetiri trake? Cetiri trake su neophodne u slucaju kada imas regulisan saobracaj kao sto je trenutno. Kada imas kruzni tok onda ti ne treba posebna traka za levo, dve posebne trake za pravo i cetvrta posebna traka za desno. Dovoljne su ti samo dve trake na ulazu u kruzni tok. Leva je za pravo i levo a desna je za pravo i desno. Na zapadu ogromna vecina gradova velicine poput Novog Sada ima na desetine i desetine kruznih tokova. Prava je milina voziti jer nema semafora, nema zurbe da uhvatis zeleni talas, nema da te hvata crveno na svakoj raskrsnici kao na primer na bulevaru Oslobodjenja kada krenes od zeleznicke stanice ka mostu. Barem na tri semafora ima da te spopadne crveno. Inace, protiv kruznih tokova najvise gundjaju i pljuju ih ljudi koji u principu ne znaju da voze pa ih svaka promena u saobracaju plasi da ce morati da odstupe od dotadasnje automatske uvezbane rutine. Naucili su da cekaju na crvenom a da krenu na zeleno, sada ih plasi sam ulazak u kruzni tok, razmisljanje ko tu ima prednost, kako se izlazi iz kruznog toka i slicno. Da ima vise prostora kruzni tok bi mogao da se postavi i kod pozorista, raskrsnica Jevrejske i bulevara Oslobodjenja, raskrsnica Partizanska - Temerinska, Partizanska - Sentandrejski put, Partizanska - Rumenacke a problem pesackih prelaza na obe raskrsnice resiti pasarelama ili podzemnim prolazima.
  • Novonaseljeni

    28.03.2014 14:27
    Mislim da kružni tokovi kakvi su napravljeni na Subotičkom bulevaru nisu dobro rešenje. Pre svega mali su i da nema semafora na raskrsnicama pre kružnog toka na istim bi vladao opšti haos.
    Voleo bi da mi neko ko je upućen kaže da li postoji neko pravilo za projektovanje raskrsnice sa kružnim tokom. Nema mi baš logike da na svakom ulazu u kružni tok postoje četiri trake, po dve u svakom smeru,a da u samom kružnom toku ima samo dve trake. Ponavljam da nije semafora koji u suštini regulišu saobraćaj u kružnom toku u istom bi bio pravi krkljanac.
  • Nebojša

    28.03.2014 13:49
    Ugao Kisačke i Kralja Petra
    Hvala Bogu da su se setili da prave kružne tokove. Što nisu napravili kružni tok na uglu Kralja Petra i Kisačke. Da li neko od nadležnih prođe tom ulicom da vidi kakvu je "blagodet" vozačima doneo taj semafor?
  • none

    28.03.2014 13:37
    Kod nas najviše sudara je bilo posle postavljanja kružnih tokova sa dve kolovozne trake....
  • BANE

    28.03.2014 13:35
    @Skep
    Nije raskrisnica usko grlo već semafor koji signalizira pravo i levo odvojeno, tako da se uvek duplo duže čekalo zeleno ako me razumeš :)...
    Ovde će kružni tok odlično da "legne" :)
  • 28.03.2014 13:24
    @ivan
    ili kruzni tok ili makar da ucurtaju pomocne isprkidane linije, raskrsnica je ogromna i lako se izgubis kad recimo skreces iz pravca Kisacke levo na Bulevar. To su lepo resili na raskrsnici Temerinske/Kisacke/Jovana Subotica.
  • Ivan

    28.03.2014 12:41
    Kružni tokovi
    U redu su kružni tokovi, nekako su mi bolji od klasičnih raskrsnica sa semaforom, uvek se manje čeka. Bilo bi dobro kad bi na uglu bulevara oslobođenja i bulevara Jaše Tomića napravili jedan, prostora ima, potrebe ima, sve je tu.
  • skep

    28.03.2014 12:38
    Ajde da vidimo i to čudo. Mada nije raskrsnica primarno usko grlo nego most.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna